De Ladder- en Steigerkoning

Inpakken/ sealen van steigers

Aluminium rolsteiger / gevelsteiger

Voor renovatie projecten waarbij de maximale belasting op de steigers minimaal is maar een veilige werkplek op hoogte wel een pre is. Deze steigers worden veelal ingezet voor groot onderhoud bij bijvoorbeeld schilderwerk / stucwerk of voegwerk. De gevelsteigers worden ook vaak gezet voor loodgieters daar men dan graag over de gehele lengte een veilige werkvloer heeft zodat men in een keer de goot kan afwerken. Voor de dakdekker wordt de gevelsteiger opgetrokken tot goothoogte .

Ook zetten we voor dakdekkers en voor bedrijven actief in de staalconstructie veel aluminium trappentorens.

De aluminium gevelsteigers worden vaak op last van schilder of stukadoor voorzien van een kapconstructie – Deze kapjes passen precies op de systeem vakken van Layher Blitz materiaal en zijn leverbaar in 250 en 300 cm lengte. Het overige deel van de steiger wordt dan voorzien van 90% wind/regen reductie gaas. Uiteraard kunnen we de steiger ook geheel voorzien van krimpfolie maar dit is uiteraard duurder en geeft ook een veel grotere windbelasting aan de steiger.

Daar de steigers veel verankerd moeten worden bij het monteren van een kap wordt vaak voor stukadoors een stucanker gebruikt of ooganker – Hierdoor hoeft men slechts een gaatje van 12 mm af te werken en geen volledige ankerplaat van 8 x 15 cm.


 

Stalen steiger

De stalen steigers worden ingezet voor optrekken van komplete woningblokken of andere gebouwen. Deze steigers worden standaard uitgevoerd met een interne trappentoren en een max laadvermogen van 300 kg per vierkante meter op de werkvloer. De vloer hieronder mag dan maximaal met 150 kg per vierkante meter worden belast. Indien men een hogere belasting wenst kunnen we de steiger zo aanpassen dat dit geen enkel probleem is of aan de steiger oppersteigers plaatsen welke naast extra stabiliteit aan de steiger ook zorgen voor een  toegankelijke losplaats voor de kraan met een belasting van 500 kg of meer per vierkante meter.

Ook de stalen steigers kunnen door ons geheel worden voorzien van een kapconstructie – Hierbij is altijd de voorkeur om net boven de goot naar het dak af te wateren zodat er niet een te grote windbelasting op de kap komt. Overige deel van de steiger wordt veelal gegaast  met 90% windreductie gaas.  Ook is het mogelijk om de steiger geheel in te pakken middels krimpfolie – Indien gewenst kan men zelfs bij winterprojecten kachels plaatsen zodat de werkzaamheden buiten gewoon doorgang kunnen vinden.


 

Gootstaander – telescopisch

Ook voor een tijdelijke kap bij slecht weer of aanhoudende regen kan men zowel een kap creëren door gootstaanders te plaatsen of bij werk aan eerste of tweede verdieping een kap op U rolsteiger.

Gootstaander hierdoor kan men makkelijk beschermd tegen de regen en wind doorwerken. De gootstaander rust met een steun in de goot en wordt middels een rol onder de goot geblokkeerd tegen opwaaien. De segmenten zijn 300 cm lang en zijn koppel baar waardoor men gehele woonblokken snel kan voorzien van een kap.  Hierdoor kunnen veel projecten waarbij schilders vanwege corona maatregelen niet binnen verder kunnen / mogen  werken toch door aan de buitengevel. Door van elkaar te werken en niet naar elkaar kan iedere schilder in een apart segment werken waarbij dus altijd de Corona afstand is gegarandeerd.

Let op: Bij windkracht 6 > zeil verwijderen

Weekprijs: 15,00 euro per meter per week